espresso


Predstavljamo Vam espresso kafu Forte caffè koju su dizajnirali italijanski proizvođači, a koja po svojim osobinama spada u red kafa izuzetnog kvaliteta.

Prilikom izbora mešavine kafe trudili smo se da zadovoljimo potrebe različitih tipova mušterija i zbog toga u ponudi imamo tri mešavine koje imaju visok standard kvaliteta. Sve mešavine su dizajnirane tako da imaju jaku aromu i bogat ukus koji će zadovoljiti različite ukuse mušterija.

Pored velikog broja mešavina izabrali smo Forte caffè Special, Forte caffè Superior, Forte caffè Top classico i Forte Decaffeinato zbog toga što po ukusu, aromi, kvalitetu i ceni odgovaraju širem tržištu .

Preko tima stručnjaka uvek se vodi računa o dobrom izboru sirove kafe i njenom balansiranju kako bi se dobio kvalitetan, pun i izuzetan ukus.

Naime, što se tiče kafe koja se koristi za pripremanje espressa, u pitanju je mešavina dve vrste kafe - arabike i robuste. Kakvog će ukusa biti espresso zavisi od mnogo faktora, od kojih su neki način berbe, sušenje, pečenje i mešanje kafe, kvalitet kafe, ali i način pakovanja, kao i sam način pripreme. Postoje dva glavna pristupa prženju. Neki više vole da prže zajedno različite vrste kafe dok su još sirove.

Forte caffè umesto toga prži svaku vrstu posebno, a zatim ih meša kada su pečene. Svaka vrsta kafe zahteva određenu temperaturu i vreme pečenja kako bi se najbolje postigla njena aroma, a što se može postići jedino ako se svaka prži posebno.

Kafa počinje da gubi aromu čim se isprži. Da bi se prevazišao ovaj problem potrebno je kafu pravilno upakovati i čuvati. Kada je kafa mlevena ona je još više izložena spoljnim uticajima koji utiču na gubitak arome. Zbog toga se kafa za espresso (namenjena profesionalnim aparatima) pakuje u zrnu.

Forte kafa za profesionalne aparate pakuje se u ambalaži od 1 kg. Ovakvo pakovanje dizajnirano je prema prosečnoj dnevnoj potrošnji kafe u restoranima i kafićima kako bi se omogućilo čuvanje arome. Svako pakovanje Forte kafe ima ugrađen sistem ispuštanja prirodnih gasova koje ispušta Forte kafa, a da se pri tome ne šteti njenom kvalitetu. Ispust na pakovanju mora biti tako dizajniran da pušta gasove iz pakovanja, a da istovremeno sprečava ulazak spoljnog vazduha u sadržaj, čime se maksimalno štiti kafa. U praksi se takav način pakovanja Forte kafe pokazao najboljim.

Espresso je najbolji način pripreme kafe koja ima visok kvalitet ukusa i arome. Ovaj napitak se služi u zagrejanim šoljicama za kafu odmah nakon pripreme.

Nadamo se da ćete se odlučiti za neku od ponuđenih mešavina i da ćemo ostvariti uspešnu saradnju.

U zavisnosti od Vašeg izbora mešavine kafe u mogućnosti smo da Vam pružimo i mnoge druge pogodnosti! :)

 

Legenda kafe          Pripremanje kafe - različiti običaji

brendovi