UKUPNO PROIZVODA: 12

Mešalice testa

Mešalice testa sa najnovijim tehničkim inovacijama i rešenjima koji ispunjavaju i najzahtevnije potrebe naših kupaca.

Mešalice testa profesionalne izrađene od visokokvalitetnih materijala što omogućava dug vek trajanja. Tehnička rešenja daju veliku pouzdanost u radi, jednostavnost upotrebe, lako i brzo održavanje.

Pekarska oprema sa širokom paletom modela sa odličnim performansama i elegantnim dizajnom. Dostupne u više različitih dimenzija, kapaciteta, funkcija koje ispunjavaju različite zahteve kupaca. Proizvedene po standardima koji garantuju bezbednost i profilisane za hranu.

Profesionalne mešalice za testo dizajnirane za opremanje u pekarskoj industriji (serijskoj proizvodnji ) pekarama ,poslastičarnicama i drugim objektima gde postoji potreba da se testo mesi i meša.

U profesionalnoj upotrebi postoje tri vrste mešalica za testo.

Jedna od najčešće korišćenih mešalica u picerijama i pekarama širom sveta je mešalica sa račvom (viljuškom ili forcella). Karakteristična je po jednoj račvi-biču-viljušci koji je sa karakterističnim ovalnim oblikom i koji se montira dijagonalno prema dnu posude za mešanje i omota i povlači testo, dok se posuda okreće na isti način suprotno od smera kazaljke na satu. Oblik i mehanizam rotacije omogućavaju da primi velike količine kisonika. Račva -viljuška povlači i omota testo, dopuštajući kvascima da primaju velike količine kiseonika i testo postaje mekše i mrvljivije (konzistencija će zavisiti od odabranih sastojaka). Umesto poklopca opremljene su metalnom rešetkom koja vam omogućava da pratite vreme obrade i rezultate, dodajući sastojke koji nedostaju ako je potrebno. Ova mešalica je pogodna za nešto sporiju obradu koja zahteva mešanje na ,,niskim,,temperaturama tj. bez širenja toplote na posudu i zatim na testo.

Spiralna mešalica je novija i nadmoćnija od mešalice sa račvom, jer je uređaj sa većom brzinom u pogledu obrade,te je prikladniji za aktivnosti koje moraju obraditi veću količinu testa dnevno.

Mešalica za testo sa rukama (hokej palicama,ronilačkim rukama..) Ovaj tip mešalice za testo je pogodan za testa sa velikim količinama kvasca, jer zahvaljujući ,,rukama,, podiže testo dopuštajući da više ,,diše,,.

Sva tri modela mešalica za testo pogodna su za pripremu slatkih ili slanih testa, za pripremu hleba,testenine, pizze i konditorskih proizvoda. Pre odluke koja je najprikladnija za Vas, potrebno je proceniti određene karakteristike i to:

- kapacitet posude - potrebno je znati koju količinu sastojaka ulazi u posudu.

- brzina rada koja je potrebna – uopšteno to su spori uređaji, a sporost je suštinski  kvalitet za određene vrste obrade. Postoje modeli sa jednom i dve brzine rada.

- snaga motora - poželjno je da snaga bude adekvatna vrsti obradi i količini posla sa kojom će se uređaj morati suočiti, potrebno je odrediti i monofazni ili trofazni uređaj u zavisnosti od mogućnosti i kapaciteta.

- kod nekih modela i mogućnost skidanja posude i podizanje glave – prema mogućnosti i vrste posla odabrati adekvatan model.

- modeli sa duplim motorima su korisniji u slučaju masivnog i intezivnog rada .

 

Prilikom izbora za Vas adekvatne mešalice za testo treba uzeti u obzir sve od tipa mešalice za testo do kapaciteta i modela.

brendovi